Hírek

PRIVATE HEALTH FORUM 2021 KONFERENCIA

Biztosítsa helyét a szetpember 22-i hibrid konferenciára most! ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
PRIVATE HEALTH FORUM 2021 KONFERENCIA
 
2021.SZEPTEMBER 22. - OFFLINE (Mariott Hotel, Budapest) + ONLINE
 
 
Szeptember 22-én együtt lesznek a magánegészségügy legfontosabb szereplői és a legfontosabb, legaktuálisabb kérdésekre keressük a választ!
 
Regisztrációnál ne feledje el használni a Mediklaszter
25 % kedvezményt biztosítő kuponkódját,
melyet a jelentkezés 2. oldalán a Megjegyzés mezőben kell feltűntetni!
Kód: "MC25PH2021"
 
 
 
ELŐADÓINK LESZNEK TÖBBEK KÖZÖTT
 
 • Gáspár Péter, Vezérigazgató, CEO, MediCorp Hungary Zrt.
 • Karai Gábor, ügyvezető igazgató, Teladoc
 • Dr. Kirschner András, tulajdonos – ügyvezető igazgató, Swiss Medical Group
 • Kiss András, marketing és értékesítési igazgató, Budai Egészségközpont Kft.
 • Kovács Tamás Attila, ügyvezető igazgató, OTP Országos Egészségpénztár
 • Radnóczi Gergely, vezérigazgató, Dokio
 • Straub Fanni, alapító, tulajdonos, FoglaljOrvost.hu
 • Dr. Szekeres György PhD, egyetemi docens, SOTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika
 • Tobákos Ferenc, ügyvezető igazgató, T-DOC Service Kft.
 • Végh Attila, Former CEO, Chairman, Capio and Penta Hospitals International, Medinet and Doctorlink, London, UK
 
 
 
 
RÉSZLETEK
 
 
KIEMELT TÉMÁK
 
 • Post Covid: normalizálódott-e már a magánegészségügy működése
 • Lecsengett-e a szolgálati jogviszony hatása, rendeződtek-e már a HR kérdések, mi a mérleg: több az orvos a magánban? Közreműködőként vagy beosztottként?
 • Növekednek az állami várólisták, ami újabb lökést ad a magánszolgáltatások keresletének
 • Az emelkedő állami orvosbérek lecsapódása
 • Szektorokon átívelő együttműködések: biztosítók + egészségpénztárak + magánszolgáltatók + köztes szereplők. Mi motiválja őket?
 • A magánegészségügyi szolgáltatók köré épülő szektorok szerepe
 • Az egészségügy feltörekvő digitális szereplői: átrajzolják a térképet?
 
 
 
Hibrid konferenciánkra limitált OFFLINE és korlátlan ONLINE jegyek érhetőek el, rugalmas jegyrendszerünkben egy alkalommal módosíthatja jegytípusát! ►
 
 
 
REGISZTRÁCIÓ

2020.04.24: Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítvány és MediKlaszter közös felhívásaA MediKlaszter az orvostechnikai iparág akkreditált innovációs szakmai szervezeteként felelősségének és feladatának érzi, hogy ebben a rendkívüli helyzetben összefogja, segítse a medtech vállalkozásokat és feltárja azokat a szabad termelő kapacitásokat, amelyeket a koronavírus elleni védekezés szolgálatába lehet állítani. Ennek érdekében honlapunkon megosztjuk a klaszter tagok, iparági vállalkozások közötti szabad fejlesztési, szervízelési és gyártási kapacitásait: http://mediklaszter.hu/hu/ajanlatok

Egyúttal a MediKlaszter „3D nyomtatás az egészségügyben” munkacsoportunk megkezdte az egészségügyben fellépő igények felmérését, mely alapján megkezdődött a hiányeszközök tervezése és gyártása. Ennek egyik eredményeként orvosi műanyag arcvédő pajzsokat és kilincsvédő eszközöket adtunk át a Semmelweis Egyetemnek: 
https://www.facebook.com/242448402892210/posts/911892655947778

Annak érdekében, hogy a „Magyar Orvostechnikai Iparért” Alapítvány a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetben is hatékonyan tudja szervezni az iparági kapacitások sikeres összehangolását, segíteni az orvostechnikai iparban dolgozók munkahelyének megvédését, valamint közreműködjön a védekezésben megfelelő minőségű, mennyiségű védőfelszerelések, eszközök tervezésében és gyártásában, pénzügyi alap képzése céljából gyűjtést indított. A befolyt összeget a kuratórium döntése alapján kizárólag a koronavírus elleni hatékony megelőzésre fordítjuk, mely a honlapunkon követhető.
Kérjük, lehetőségük szerint nyújtsanak anyagi segítséget a

CIB BANK számlaszám: 10700581-71169079-51100005 a „Magyar Orvostechnikai Iparért” Alapítványnak a fent leírt célok eléréséhez!

Segítő szándékukat az orvostechnikai ipar nevében köszönjük! 

Dr. Steiner Arnold, elnök
Tóth Zsolt, főtitkár
 

Letöltés (PDF) ‣

2020.03.20: OS – A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszterének (MediKlaszter) közleményeBudapest, 2020. március 20. péntek (OS) - A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klasztere (MediKlaszter) és tagvállalatai, a hazai orvostechnikai eszköz beszállítók minden rendelkezésükre álló eszközzel és lehetőséggel segítik a koronavírus elleni küzdelmet.
A MediKlaszter, a hazai tradicionális, ugyanakkor innovatív orvostechnikai iparág szakmai képviselőjeként, valamint a kis-, közepes vállalkozások és egyetemek önkéntes szövetségeként a jelenlegi helyzetben kiemelten fontosnak és szükségesnek tartja a szektor egységét tükröző iparági összefogást a koronavírus járvány elleni küzdelem érdekében.
Most és az elkövetkezendő időszakban a magyar egészségügy minden szereplőjének összefogására van szükség a járvány lassítása érdekében. A MediKlaszter és tagvállalatai a hazai orvostechnikai eszköz beszállítók minden rendelkezésükre álló eszközzel és lehetőséggel segítik és támogatják ezt a munkát.
Más iparági szereplőkkel együtt a MediKlaszter is azt javasolja, hogy a Kormány egy pénzügyi alap létrehozásával, illetve adócsökkentéssel növelje az orvostechnikai cégek likviditását, támogassa a beszállítások azonnali kifizetését, ezzel nagymértékben elősegítve a feltétlenül szükséges eszközök mielőbbi elérhetőségét az egészségügyben dolgozók, a betegek és a lakosság számára.

Kiadó: Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter)

2019.10.08: HUNGAROMED 2019 - MediKlaszter Konferencia


Budapest, 2019. október 07.

A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) több tagja, közös standon – nagy sikerrel - mutatta be új, innovatív termékeit, a II. HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállításon.

A MediKlaszter a kiállítás nyitó napján (2019.10.07-én) szakmai konferenciát tartott. A rendezvényén elhangzott, hogy a 100 éves történelmét közelmúltban ünneplő magyar kórház- és orvostechnikai ipar Magyarország egyik kiemelkedően sikeres, és fejlődőképes ágazata. Ma közel 2000 vállalkozás tevékenysége kapcsolódik az orvostechnikához. A KSH adatai szerint több mint 12.000 főállású, 32.000 bedolgozót foglalkoztat az ágazat, és évente 300 Mrd Ft értéket állított elő.

Az egészségipari ágazaton belül a tradicionális orvostechnika ipar fejlesztése stratégiai lehetőséget kínál a magyar gazdaság számára. Ebből kiindulva a Magyar Kormány 2017-ben kormányhatározatban jelölte meg a fejlesztés irányait, tennivalóit.
Ahogyan arra a Kormányhatározat 3. pontja is utal, a magyar orvostechnikai ipar egyik legnagyobb mai kihívása az Európai Parlament és a Tanács 2017/745 számú, az orvostechnikai eszközökről szóló rendeletének (MDR) alkalmazása, amely téma a konferencia központi eleme volt.

Az MDR rendelet az orvostechnikai termékek dokumentálásának, gyártásának, forgalmazásának nagyon szigorú előírását, ellenőrzött követelményeit tartalmazza. A rendeletnek történő megfelelés képessége évtizedekre meghatározza, hogy az egyes országok egészségipara növelni vagy csökkenteni fogja-e a részesedését az egységes európai piacon, amely a világ második legnagyobb piaca. A rendeletnek való megfelelés a medtech cégek piacon maradási lehetőségét is meghatározza.

Az MDR 2020 közepétől kötelező alkalmazásának kötelezettsége a hazai orvostechnikai cégeknél, az egészségügyi ellátásban, és a gyógyítás terén komoly hatásai lesznek, mert növekszik a cégeknél a szakember-, a termékvizsgálati szolgáltatási igények, nő a cégek gyártási és piacra lépési költsége, mindezek eredményeként – ha nem teszünk intézkedéseket – megszűnhet termékek gyártása, lassulhatnak a termék-innovációs folyamatok, és egyes termékkörökben akár ellátási zavarok is kialakulhatnak.

Több medtech vállalkozás segítség, támogatás nélkül nem tud megfelelni az új követelményeknek. A rendelet alkalmazására felkészítő kapacitás (szellemi, vizsgálati, auditáló, és pénzügyi) nem áll rendelkezésre. A MediKlaszter tagvállalatai, és a jelen lévő orvostechnikai vállalkozások, iparági érdekvédelmi szervezetek úgy ítélték meg, hogy az MDR-re történő felkészülés és a rendelet bevezetése során - a Kormányhatározattal összhangban - a hazai orvostechnika ipar kormányzati támogatásra szorul. Mindezek miatt a MediKlaszter – mint az iparágat átfogóan képviselő akkreditált szakmai szövetség -, és az ágazati érdekvédelmi szervezetek, levelet küldenek a Kormány részére, megfogalmazva javaslataikat.

A szakmai konferencián a MediKlaszter újabb együttműködési megállapodást írt alá az ágazatot szolgáló, segítő három fontos partnerrel. A MediKlaszter és a HEPA (Kormányzati háttérintézményként működő Magyar Exportfejlesztési Ügynökség), a MediKlaszter és a SAASCO Kft (új végrehajtási jogszabályokat, előírásokat ismerő, oktató, tanácsadó és mérnökiroda) és a MediKlaszter és a GS1 (nemzetközi szabványrendszer magyarországi képviselője) megállapodást kötöttek a medtech cégek közös segítésére, szolgáltatások nyújtására.

A II HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai kiállítás, és a kapcsolódó MediKlaszter konferencia jelzi az iparág fejlődési dinamikáját, irányait, nehézségeit és tennivalóit.

Letöltés (PDF) ‣

2019.06.24: A XIII. IME Országos Egészség-gazdaságtani Konferenciáról jelentjük


A konferencia kiemelt eseményeként stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Tamás Éva, a Larix Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Innovációs Klaszter (MediKlaszter) részéről Dr. Steiner Arnold, elnök és Tóth Zsolt főtitkár.
 
A LARIX Kiadó Kft. és a MediKlaszter közös érdeke a MediKlaszter tagvállalatainak hatékony és hiteles orvostechnikai iparági kommunikációjának támogatása, a szakmai együttműködés elősegítése a piaci szereplők és döntéshozók között.

A MediKlaszter olyan gazdasági társaságok, intézmények hálózata, amelyek profitorientált, vagy non-profit alapon a magyar egészségügyi műszerek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkoznak, illetve ahhoz köthető tevékenységet végeznek, szakmai-tudományos támogatást nyújtanak. Az ünnepélyes aláírás alkalmával Dr. Steiner Arnold elnök úr kiemelte, büszke arra, hogy a MediKlaszter olyan kiváló partnerrel léphet együttműködésre, mint az IME tudományos folyóirat. Mint elmondta, a kormány 2017 decemberében határozatot hozott az ágazat fejlesztésére, amelyet a MediKlaszter tartalommal kíván megtölteni.
A MediKlaszter tagjai sorában tudja az Artrade Kft -t, amely az innovációt jelképező Rubik-kocka gyártója.
Tudomány nélkül nincs ipar szögezte le az elnök, és hozzátette: mivel az ipar fejlődése és az innováció a tudományra épül, a MediKlaszter számos magyar egyetemmel ápol szoros kapcsolatot. E gondolathoz kapcsolódva Tamás Éva elmondta, hogy a Larix Kiadó is az egyetemi kapcsolatok erősítésére törekszik, amit jól példázza Pannon Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel és a Szegedi Tudomány egyetemmel hosszú évekre visszatekintő együttműködés, nem utolsósorban az a stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet a kiadó 2019. május 13-án kötött a Semmelweis Egyetemmel. Mindennek különösen nagy a jelentősége annak fényében, hogy a tudományos folyóirat fontos küldetésének tekinti a kutatás, fejlesztés és innováció legfrissebb eredményeinek megjelenítését, valamint az egészségügyben dolgozók és a döntéshozók számára fontos információk, üzenetek közvetítését.

Letöltés (PDF) ‣

2019.05.17: A MediKlaszter nyilvános elnökségi megbeszélést tartott


„Elkötelezte magát az innováció mellett a hazai egészségipar” 

Budapest, 2019. május 15. (szerda) 10.00 – 14.00
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „G” pavilon VIP konferencia terem


Az „Ipar napjai 2019” kiállítás keretében a centenáriumát ünneplő magyar orvostechnika ipart képviselő szakmai szövetség, a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klasztere (MediKlaszter) nyilvános elnökségi megbeszélést tartott az iparág elismert érdekképviseleti szervezeteivel az orvostechnika jelenlegi innovációs helyzetéről és az értékesítést támogató lehetőségekről.

2019. május 15-én az „Ipar napjai 2019” kiállítás keretében a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klasztere (MediKlaszter) a HUNGEXPO együttműködésével tartotta meg Magyarország egyik kiemelkedően sikeres ágazata, az idén 100 éves hazai kórház- és orvostechnikai iparág jelenlegi helyzetét értékelő nyilvános elnökségi megbeszélését. A MediKlaszter, a MEDICOR által alapított Magyar Orvostechnikai Alapítvány kuratóriumának tagjai, az ágazatot képviselő érdekvédelmi egyesületek és a Magyar Kórházszövetség vezetői, a kormányzati döntéshozók és az egészségügyi média képviselői két kiemelten fontos témát, a hazai orvostechnika iparág innovációjának helyzetét és az ezzel kapcsolatos feladatokat (pl. Kutatás-fejlesztési együttműködések, duális képzés a felsőoktatásban, big data elemzések, robotizáció, mesterséges intelligencia és 3D technológia alkalmazása, pályázati lehetőségek), valamint a belföldi és az export tevékenységet érintő tennivalókat (pl. tenderek, kiállítások, márka, forgalomképességet lehetővé tévő megfelelőségek - és szerzői jogvédelem) vitatták meg.
A résztvevők kiemelték, hogy az idősödő társadalom, az orvostudomány fejlődése, valamint a gyártástechnológiai, a biotechnológiai és az informatikai fejlesztések új követelményeket támasztanak az egészséggazdasággal, ezen belül az évente kb. 500 milliárd forint értékű terméket és mintegy 50.000 embert foglalkoztató orvostechnika iparággal szemben. Ennek következménye, hogy a globalizáció, a verseny, a szelekció, a tradícióra építés, a márkák integritása jelentős mértékben erősödni fog és az orvostechnika még kiemeltebb stratégiai kérdéssé válik. Ezen változások szükségessé teszik a mikro-, kis-, és középvállalkozások koncentrációját és a hálózati összefogás megerősítését. 

Az összefogás érdekében a MediKlaszter Stratégiai Együttműködési megállapodást írt alá az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületével (ETOSZ) és az Orvostechnikai Szövetséggel (OSZ) annak érdekében, hogy segítse az innovatív, szervezetében, kereskedelmében szervezett, a piacokon versenyképesebb, nagyobb export- és importteljesítésekre képes orvostechnikai műszergyártást a piaci láthatóság és a szakmai érdekérvényesítés erősítésével. 
A megbeszélés zárásaként bejelentésre került, hogy a MediKlaszteren belül megkezdte működését az iparág jövőjét meghatározó technológiákat képviselő „Mesterséges intelligencia” és „3D nyomtatás az egészségiparban” munkacsoport, melyek elindítását ezen fejlesztések egészségügyi alkalmazása, a tagvállalatok e téren kifejtett tevékenysége, illetve a terület iránti érdeklődése tett indokolttá. A rendezvényen bemutatott, a Rubik termékeket gyártó Artrade Kft. által kifejlesztett és fogalmazott új 3D térbeli mágneses kockajáték előállításához a munkacsoport által képviselt új technológiákat alkalmazták. 

Rendezvény sajtómegjelenései:
forrás: MTI
medicalonline.hu »
hirstart.hu »
webradio.hu »
mok.hu »
 

2019.03.11: Koreai traumatológiai szakmai nap a MediKlaszterben


A MediKlaszter és a KOTRA (Koreai Kereskedelemfejlesztési & Befektetésösztönzési Ügynökség) együttműködésében traumatológiai technológiai napot tartottunk a MediKlaszter székhelyén (MEDICOR Zrt ipari területén) 
A MediKlaszter vezetését Dr. Nagy Miklós társelnök képviselte, a KOTRA részéről Sebők Ferenc vezető szakértő vett részt a rendezvényen.

A KOTRA 1962-ben történt megalapítása óta segíti Korea és a világ számos országa közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését és a beruházásokra ösztönzést, valamint a technológiai innovációs együttműködések létrehozását. A koreai üzleti lehetőségek felkutatásában a KOTRA megbízható partner, amely találkozók, kiállítások szervezésével teremt lehetőséget koreai cégekkel való kapcsolatfelvételre, kapcsolatok kiépítésére.

A szakmai napon Ms. Jung Yu Jin értékesítési igazgató-helyettes mutatta be az ORTHOTECH Co., Ltd. koreai traumatológiai implantátum gyártó vállalatot. A cég 2003-as alapítása óta traumatológiai implantátumok speciális gyártója, jelentős növekedési potenciállal bíró vállalat. Termékei iránt az öregedő társadalom és az ezt követő orvosi technológiák fejlődése miatt növekvő a kereslet. Ebben az összefüggésben az ORTHOTECH célul tűzte ki, hogy kiterjessze üzleti kapcsolatait Európában, és európai partnerekkel közösen jelenjen meg a potenciális piacokon. 

A klaszter vállalatok közük a magyar partner a BIONIKA Kft., amelynek főtevékenységi köre elsősorban fogászati, szájsebészeti, traumatológiai és ortopédiai implantátum rendszer fejlesztése. A vállalatot Hajdú József tulajdonos és ifj. Hajdú József ügyvezető igazgató mutatták be.

A szakmai napba távolról bekapcsolódott a Medimetal Kft. is, amely https://drive.google.com/drive/folders/1pyWRJqQ56VA0uDM6PxC3OiY6lpJm_UUH?usp=sharing keresztül mutatta be tevékenységét.

A szakmai nap résztvevői Szűcs Ádám István doktorjelölt (ELTE Informatikai Kar), a Zeno startup vállalkozás alapítója előadásához kapcsolódóan foglalkoztak a mesterséges intelligencia fejlesztések alkalmazhatóságával a traumatológiai szakterületen. Az előadásban elhangzott, hogy az AI lesz az egészségügy szolgáltatások minőségi változásának fő motorja. Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy az AI megoldások hozzájárulnak ahhoz, hogy a szakorvosok számára javítani lehessen a diagnózisok felállításához szükséges információk minőségét, és az alkalmazott terápiák felépítéséhez gyors, megbízható támogatást kaphassanak. 
Elhangzott, hogy az Európai Unió kiadta „Az Európában készült mesterséges intelligencia fejlesztésének és használatának összehangolt terve – 2018” című stratégiai anyagát, amelyhez csatlakozva a MediKlaszter megalakította a Mesterséges Intelligencia Munkacsoportját.

Budapest, 2019. március 7.

2019.01.12: Megalakult a „A Magyar Orvostechnikai Iparért” Alapítvány

Megalakult a „A Magyar Orvostechnikai Iparért” Alapítvány. Az alapító végzés az alábbiakban tölthető le.

Letöltés (PDF) ‣

2019.01.12: HUNGAROMEDICA sajtóanyag

2018. október 11.A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter a HUNGEXPO Zrt. kiemelt együttműködő szakmai partnereként, HUNGAROMED címmel kiállítást és nemzetközi orvostechnikai konferenciát rendez október 11. és 13. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, D pavilonjában.

A rendezvény nyitókonferenciáján elhangzott, hogy a 100 éves történelmét, Centenáriumát ünneplő magyar kórház- és orvostechnikai ipar Magyarország egyik kiemelkedően sikeres ágazata. Ma közel 2000 vállalkozás tevékenysége kapcsolódik az orvostechnikához. A KSH adatai szerint több mint 12.000 főállású, 32.000 bedolgozót foglalkoztat az ágazat, és évente 300 Mrd Ft értéket állított elő.
Az egészségipari ágazaton belül a tradicionális orvostechnika ipar fejlesztése stratégiai lehetőséget kínál a magyar gazdaság számára. A Magyar Kormány 2017-ben kormányhatározatban jelölte meg a fejlesztés irányait. A konferencia szakmai előadásai és panelbeszélgetései a kormányhatározattal összefüggésben az innováció, a digitalizáció, a bel-, és külpiacra jutás feltételeinek tartalmi kérdéseit, tennivalóit tárgyalta meg.
A rendezvényen elhangzott, hogy a hazai orvostechnikai ipar jelentős hozzáadott értéket termel, exportképes, világszínvonalú gyártmányokat fejleszt és gyárt, és nagy a piaci növekedési lehetősége. Ugyanakkor az ágazat tőkeszegény, szétaprózott, szolgáltatás hiányos. A magyar egészségügy beszerzéseiben alacsony arányt képviselnek a hazai medtech gyártók, jóllehet ennél sokkal nagyobb arányban volnának képesek a belföldi piacra szállítani, a hazai kórházak igényeit kiszolgálni. Az export is dinamikusabban nőhetne, ha a versenyképességet javítanánk, jobbak lennének a külpiacra jutás feltételei. A konferencián ezekkel kapcsolatban konkrét javaslatok, tennivalók fogalmazódtak meg.
Az ágazat fejlődését segítik a vállalkozások és a tudásközpontok együttműködése, a orvostechnikai közép ás felsőfokú képzés megerősítése. A MediKlaszternek immár 3 hazai egyetem a tagja (Szeged, Pécs, Győr), a Semmelweis Egyetemmel már korábban, és a konferencia keretében most aláírásra került az Óbudai Egyetem és a MediKlaszter közötti megállapodás az innováció, a képzés, oktatási együttműködésre.
A HUNGAROMED megrendezése jelzi az iparág fejlődési dinamikáját és irányait. Az október 11. és 13. között látogatható kiállításon 100 magyar orvosi műszergyártó és szolgáltató vállalkozás mutatkozik be.

A videót készítette: HírCity

További információk:
MediKlaszter
Telefon: (+36-1) 280-6342
E-mail: info@mediklaszter.hu
Web: www.medikalszter.hu